Chilli Sin Carne: Сгряваща рецепта за есента
Нашата рецепта за веган Chilli Sin Carne се приготвя бързо, невероятно ароматно е и изненадва с една тайна съставка: какао. Перфектно за всички, които обичат пикантни, засищащи и лесни за приготвяне опции – идеални за бърза вечеря, Мeal Prep за офиса или като сгряващ обяд в студените дни.
Чили син карне с какао: Начин на приготвяне
1. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно.
2. Загрейте олио в голяма тенджера. Запържете лука и чесъна в него докато станат прозрачни.
3. Добавете сладък червен пипер и какао на прах, запържете за кратко – това засилва вкуса.
4. Добавете доматите на кубчета, червения боб и разбъркайте 200 до 250 ml вода или зеленчуков бульон. Разбъркайте всичко добре.
5. Овкусете със сол, черен пипер и по желание чили на прах, кимион или канела. Оставете да къкри леко за 15 до 20 минути, докато чилито се сгъсти.
6. По желание, добавете сок от лайм и пресни подправки.
7. Като гарнитура подхожда натурален ориз, киноа или хрупкав хляб. Може да се допълни с царевица или прясна чушка.
Научете повече тук за подправките, които сгряват отвътре.
Налични в dm продукти, с които можете да приготвите Chilli Sin Carne:
Идеален за салати, тортиля или чили кон карне
Червен боб кидни от dmBio
Купете сега в онлайн магазина на dm
Чудесна добавка към ароматни супи и като основа на сосове за паста
Белени домати от dmBio
Купете сега в онлайн магазина на dm