Супа от кестени: Вкусът на есента!
Съчетание от ароматно индийско орехче, нежен праз и сладки кестени – тази рецепта за неустоимо кремообразна супа е истинска зимна класика, идеална за студените дни.
Крем супа от кестени
Необходими съставки:
- 250 g картофи
- 200 g праз
- една голяма глава бял лук
- 1 глава чесън
- 250 g обелени кестени
- мазнина за запържване
- 100 ml бяло вино
- 2 с.л. телешки бульон
- 600 ml вода
- индийско орехче
- сол, черен пипер, чили
- канела
- 200 ml заквасена сметана
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Нарежете на ситно измития праз, лука и чесъна. В голяма тенджера задушете в малко мазнина нарязаните зеленчуци заедно с кестените. Залейте с бялото вино, а след това и с предварително разтворения във вода телешки бульон. Подправете с индийско орехче, сол, черен пипер, люспи чили и щипка канела. Оставете да къкри на умерен огън за около 20 минути. Пасирайте супата до гладкост. Добавете сметаната и поръсете със свеж магданоз. Готово!
Непременно пробвайте и нашата рецепта за супа от броколи!