Шоколад с брецели: Хрупкава наслада!
Страхотна рецепта за всички, които харесват сладко и солено: комбинацията от хрупкав бретцел и сладък шоколад е просто перфектна!
Шоколад с брецели: Ето как да си го направите сами!
Необходими съставки:
- 2 черни шоколада (200 g)
- 1 ч.л. кокосово масло
- есенция ванилия
- силиконова формичка за шоколад
- 20 солени брецела
- няколко цели солени бадема
- няколко шоколадови дражета
- щипка едра морска сол
Начин на приготвяне
1. Загрейте внимателно черния шоколад в тенджера на водна баня с малко кокосово масло и ванилия.
2. Изсипете много тънък слой от течния шоколад във силиконовата форма и го оставете да ствгне за кратко. Прибавете около 15 бретцела към останалия, все още течен шоколад и разбъркайте добре. След това излейте към вече стегналата смес в силиконовата форма.
3. Добавете бадемите, дражетата, морската сол към горната част на шоколада, преди да е стегнал изцяло. Оставете шоколада да стегне – най-добре за 15 минути в хладилника.
Тук ще откриете разнообразие от шоколадови изкушения.