Рецепта за вегетариански тортила сандвич с нахут
Пълнена ароматна бомба: Тази рецепта за опаковане е здравословна, хрупкава и вкусна в същото време. Опакованите тортили имат добър вкус както топли, така и студени, а също така са практични за опаковане. Това ги прави идеалната закуска за обяд в офиса или на пикник с приятели.
Любима рецепта за сандвич с нахут и песто
Необходими съставки за 4 сандвича:
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 5 с.л. зехтин
- 200 g домати на кубчета
- 200 g нахут от консерва
- 1/2 ч.л. червен пипер на прах
- сол
- черен пипер
- шепа кориандър
- шепа магданоц
- шепа босилек
- 2 с.л. бланширани бадеми
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 шепа зелена салата
- 1 глава червен лук
- 1 лимон, по възможност био
- 4 пшенични тортили
- 80 g сирене фета
Начин на приготвяне
1. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Задушете ги в 1 супена лъжица сгорещено олио в тенджера, докато станат прозрачни. Смесете доматите с отцедения нахут и оставете да къкри до сгъстяване, около 15 минути. Подправете с червен пипер, сол и черен пипер.
2. Междувременно изплакнете зелените подправки за пестото и ги пюрирайте, заедно с бадемите, лимоновия сок и 4 с.л. зехти до получаване на кремообразна смес. Подправете със сол и черен пипер.
3. Измийте марулята, обелете червения лук и го нарежете на ситно. Запечете за кратко тортилите по желание. Намажете с песто и отгоре сложете всички подготвени съставки. Натрошете фета отгоре, овкусете със свеж лимонов сок и сервирайте сандвичите, завити на руло.
Съвет за пълнежа: сандвичът е вегетариснки, но може да бъде адаптиран и за вегани. Веган храненето звучи ли Ви като добра идея? Тогава е най-добре да прочетете тази статия за веган хранене за начинаещи.
Сандвичът е чудесен за носене в кутия - като Meal Prep!