Лесна и ефектна декорация за коледни сладки? Ето няколко идеи!
Подарете си празнична магия с всяка хапка. С нашите съвети и трикове ще Ви покажем как да постигнете перфектна декорация за коледни сладки. Независимо дали с глазура, Royal Icing или писалки и фулмастери за декорация – със сигурност ще очаровате всички гости!
Рецепта за коледни сладки с формички:
Какво Ви е необходимо:
- 250 g пшенично брашно
- 80 g захар
- малко ванилов екстракт
- 130 g меко масло
- 1 яйце (плюс един жълтък за намазване)
Начин на приготвяне:
За тестото сложете брашното, захарта, омекналото масло и яйцето в купа и замесете, докато се получи гладко тесто. Оставете го да почине в хладилника за половин час. След това го разточете, изрежете желаните формички, намажете ги с разбит жълтък и печете на 175°C с горен и долен реотан за 10–12 минути до златистокафяво.
Декорирайте коледните сладки като професионалист:
Класическа захарна глазура
Начин на приготвяне:
Пригответе глазура от пудра захар и вода или лимонов сок, като разбъркате до желаната консистенция. По желание можете да добавите хранителен оцветител. Нанесете глазурата върху сладките или ги декорирайте с нея.
Декорация:
1. Коледна елха
Глазура: Зелена (смесена със зелена хранителна боя)
Идеи за декорация:
- Малки цветни точки като топки с различни цветове глазура
- Златни или сребърни пръчици като гирлянди
- Шприцовайте звезда от жълта глазура на върха
2. Захарно бастунче
Глазура: Бяла основа
Идеи за декорация:
- Нанесете спираловидни червени ивици
- По желание добавете малки блестящи точици за искрящ ефект
Кралска ледена глазура (Royal Icing)
Приготвяне:
Разбийте един белтък с пудра захар и лимонов сок до получаване на твърда глазура. След като престои, тя се втвърдява и е идеална за детайлни декорации.
Декорация:
1. Снежен човек
С кралска глазура: Бяло за тялото, черна и оранжева за детайлите (смесена с хранителна боя заполучаване на желания цвят)
Идеи за декорация:
- Очи, уста и копчета с черна глазура
- За нос шприцовайте морков с оранжева глазура
2. Подарък
С кралска глазура: Нанесете основен цвят по избор (червен, зелен, син).Идеи за декорация:
- Шприцовайте кръстосани линии като панделка за подарък
- Нарисувайте тънка линия отгоре за панделка
- Декорирайте с малки точки или мини-звездички
Флумастери със сладкарска боя
Как става: Рисувайте директно върху сладките или използвайте печати.
Покрийте сладките предварително изцяло с Royal Icing и ги оставете да изсъхнат добре. След това ще бъде много по-лесно да ги декорирате.
Декорация:
1. Еленче
Флумастер: използайте кафяв за главата, черен за очите, червен за носа
Идеи за декорация:
- Нарисувайте рогата с тънки линии.
- Направете мини-точици за очи и уста.
- По желание украсете фона с малки звездички.
2. Персинализирани коледни сладки с поздрави
Флумастер: използвайте цвят по избор, например червен или зелен.
Идеи за декорация:
- Имената; „Весела Коледа“ или кратки поздрави директно върху сладките
- Украсете със звезди, сърца или снежинки.
Подходящо за приготвяне на тесто за сладки, щрудел, хлебчета, сладкиши, паста и гофрети.
Био пшенично брашно тип 550 от dmBio
Купете сега в онлайн магазина на dmОтлична алтернатива на обикновената домакинска захар, която може да се използва за подслаждане на десерти и напитки.
Кокосова захар от dmBio
Купете сега в онлайн магазина на dmИдеалното допълнение за овкусяване и ароматизиране на разнообразни десерти, кисело мляко и сладкиши.
Био екстракт от бурбонска ванилия от dmBio
Купете сега в онлайн магазина на dm