Active Beauty
Кюфтенца с кускус и тиквички с дип от заквасена сметана
текст:
време за четене: мин
Стават много бързо

Кюфтенца с кускус и тиквички с дип от заквасена сметана

Вместо салата поднасяме кускус под формата на кюфтенца. Лесни са за приготвяне и са подходящи за семейната трапеза: кюфтенцата са вкусни както за малки, така и за големи.

Кюфтенца от кускус и тиквички

Какво ви е необходимо:

Съставки за 4 порции:

  • 400 мл зеленчуков бульон (например от dmBio)
  • 400 г кускус (напр. от dmBio)
  • сол
  • черен пипер
  • 2 с. л. зехтин + зехтин за пържене (напр. от dmBio)
  • 2 тиквички
  • 1 връзка магданоз
  • 2 яйца
  • 2 чаши заквасена сметана
  • 1 скилидка чесън, нарязана


Ето как става:

1. Подправете кускуса и го оставете да се накисне
Сварете зеленчуковия бульон. Овкусете кускуса със сол и черен пипер и го залейте с горещия бульон. Оставете кускуса да се накисне за 10 минути. Разбийте с вилица и добавете 2 с.л. зехтин
2. Нарежете тиквичката и я смесете с кускуса
Нарежете тиквичките на малки парченца и нарежете магданоза на ситно. Добавете нарязаните тиквички и магданоза към кускуса с яйцата и разбъркайте добре.

3. Пригответе дипа от заквасена сметана
Смесете заквасената сметана с чесъна и подправете със сол и черен пипер.

4. Оформете кюфтенцата и ги изпържете
Оформете кюфтенцата с ръка от сместа от кускус, тиквички и яйца и ги изпържете в зехтин. След като се изпържат, се отцеждат върху кухненска хартия и се сервират с дип от заквасена сметана. Можете да сервирате кюфтенцата като гарнитура към летни салати.

Може лесно да се приготви и във фурната. За целта сложете тава с хартия за печене и печете на 200 °C отгоре/отдолу.

x
За съжаление не намерихме резултати за вашето търсене. Моля, опитайте с други търсителни термини.