Кулинарен тренд: Как да си направим шоколад с пълнеж от пишмание?
След манията по дубайския шоколад на сладкарския небосклон изгря нова звезда: шоколад с пълнеж от пишмание. Вижте как да си го приготвите лесно у дома!
Шоколад с пишмание: Ето как!
Необходими съставки- 300 g бял шоколад
- 1 с.л. кокосово масло
- червена сладкарска боя
- ¼ пакетче (бурбонска) ванилия
- силиконова форма
- пишмание
- 2 с.л. крем от шамфъстък
Начин на приготвяне
Загрейте на водна баня 250 g от белия шоколад, като добавите кокосовото масло и ванилията към него. След като шоколадът се разтопи, добавете 2-3 капки сладкарска боя. Изсипете приблизително половината от шоколада в силиконовата форма и го разпределете равномерно. Важно е да обръщате и завъртате формата, така че да се образува шоколадова рамка и по стените с височина 1-2 см. Поставете формата в хладилник за 15 минути, за да стегне шоколадът.
За по-атрактивна визия на шоколада можете да напръскате с вилица малко количество бял шоколад върху силиконовата форма, преди да излеете розовата шоколадова смес. Така ще се получи розово-бял мраморен дизайн.
Извадете силиконовата форма от хладилника и добавете малко пишмание върху шоколада, колкото да го покрие. След това изсипете с около 2 с.л. крем от шамфъстък отгоре и върнете формата в хладилника за 15 минути. Загрейте останалия бял шоколад на водна баня след това го изсипете във формата, като се стараете да покрие равномерно слоя от крем от шамфъстък. Поставете шоколада в хладилника за един час, за да стегне. След това внимателно го извадете от формата и му се насладате!
Изпробвайте и нашата рецепта за култовия дубайски шоколад - налична тук!